ایران هشدار

اولین سامانه جامع اطلاع رسانی درباره بهترین سایت های پزشکی

ایران هشدار

اولین سامانه جامع اطلاع رسانی درباره بهترین سایت های پزشکی

برترین سایت اطلاع رسانی و معرفی سایت های پزشکی و علمی ایران و معرفی بهترین سایت نوبت دهی و مشاوره پزشکی و آدرس و شماره تلفن بهترین دکتر ها

بایگانی

اهدای خون در شرایط شیوع ویروس کرونا معادل اهدای زندگی

با وجود محدودیت‌ها و دستورالعمل‌هایی که برای مقابله با شیوع کروناویروس اعمال می‌شود اهدای خون همچنان از جمله موارد حیاتی و ضروری به حساب می‌آید.

به گزارش ایسنا، همه‌گیری ناگهانی بیماری کووید-۱۹ و گسترش سریع آن در جهان در چگونگی عملکرد جوامع، تغییراتی ایجاد کرد و موجب اعمال محدودیت‌هایی در تردد افراد شد. این در شرایطی است که اهدای خون از جمله اقدامات حیاتی برای حفظ سلامت افراد و بیماران نیازمند به دریافت خون است.

میزان ذخایر خون یک کشور در حمایت از افرادی که در وضعیت نامناسب جسمی به سر می‌برند اهمیت دارد. دریافت خون اهدایی برای افرادی که به دلیل جراحت یا در حین عمل جراحی میزان زیادی خون از دست می‌دهند ضروریست. همچنین افرادی که بدن آنان به شکل صحیح قادر به تولید خون نیست نیاز به دریافت خون اهدایی دارند.

طبق اعلام مرکز تحقیقات و ارزیابی سازمان غذا و داروی آمریکا، همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ چالش بی‌سابقه‌ای را برای مجموع ذخایر خونی این کشور به همراه داشته است. رعایت فاصله گذاری اجتماعی و لغو برنامه‌های اهدای خون داوطلبانه موجب کاهش قابل توجه موارد اهدای خون شده است.

به گفته کارشناسان آمریکایی در مجموع فوائد اهدای خود در شرایط حیاتی همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ از پیامدهای منفی تردد افراد در سطح شهر بیشتر است.

بعلاوه درحالیکه اقدام افراد به اهدای خون موضوعی حائز اهمیت است، کمک به حفظ سلامت آنان نیز ضرورت دارد.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، از جمله نکاتی که رعایت آن‌ها در حین اهدای خون توصیه می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

-حفظ پروتکل‌های موارد بهداشت تنفسی

-رعایت دستورالعمل‌های بهداشت دست‌ها

-پاکسازی و ضدعفونی کردن مداوم سطوح

-حفظ فاصله گذاری اجتماعی در محل خون‌گیری

-اطمینان از سلامت کارکنان مراکز اهدای خون

 

به گزارش خبرگزاری برنا؛ دکتر قدیانی، فوق تخصص خون و انکولوژی، در پاسخ به این پرسش که آیا مبتلایان به کرونا می توانند خون اهدا کنند یا خیر، تصریح کرد: «بیمارانی که در حال حاضر مبتلا به کرونا هستند نباید خون اهدا کنند، این افراد پس از بهبودی کامل بهتر است اقدام به اهدای پلاسمای خون خود کنند. افرادی که هیچ علامتی از کرونا ندارند نیز بهتر است خون اهدا کنند؛ چرا که بیمارانی هستند که به فرآورده های خونی نیاز دارند و ممکن است کمبود فرآورده های خونی منجر به فوت آنها شود. بنابراین توصیه می کنم همه افراد جامعه که سالم اند و علائم کرونا را ندارند، خون اهدا کنند.»

این فوق تخصص خون و انکولوژی، در پاسخ به این سؤال که آیا نوع گروه خونی با احتمال ابتلا به کرونا ارتباطی دارد یا خیر، تصریح کرد: «برخی مطالعات نشان داده است گروه خونی A مختصری بیشتر در بیمارانی که به کرونا مبتلا شدند نسبت به جمعیت عادی دیده می شود، اما این افزایش مختصر است و حتی در برخی مطالعات هم نشان داده نشده است. به طور کلی می توان گفت یا تفاوتی میان گروه های خونی وجود ندارد یا اختلاف به حدی کم است که اصلا اهمیتی ندارد.»

دکتر قدیانی با بیان اینکه داشتن کم خونی به معنای مستعد بودن در ابتلا به بیماری کووید19 نیست، گفت: «احتمال ابتلا به بیماری کرونا در افرادی که دچار کم خونی هستند مانند سایر افراد است اما در صورتی که برخی از افراد کم خون به کرونا مبتلا شوند، پیش آگهی بدتری خواهند داشت. به عنوان نمونه کم خونی داسی شکل یکی از این موارد است که سبب می شود لازم باشد افراد مبتلا به آن مراقبت های بیشتری از خود داشته باشند.»

وی افزود: «این در حالی است که اگر انواع کم خونی های دیگر را دارید، می توانید با مشورت پزشک خود مانند سایرین پرهیز کرده و نکات بهداشتی را رعایت کنید.»

بیرجند - ایرنا - مدیرکل دفتر مدیرعامل و روابط عمومی سازمان انتقال خون گفت: تاکنون هزار واحد پلاسمای خون بهبود یافتگان بیماری کرونا در کشور اهدا شده است و توقع ما خیلی بالاتر از این رقم بود.

بشیر حاجی بیگی روز دوشنبه در حاشیه آیین تکریم و معارفه مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران افزود: پلاسمای تهیه شده در اختیار برخی بیمارستان‌های کشور که درخواست دادند قرار گرفته است.

وی بیان کرد: تمامی سازوکارها برای تهیه پلاسما از بهبود یافتگان کرونا در حال انجام است و این امر در ۱۶ استان کشور تاکنون انجام شده است.

مدیرکل دفتر مدیرعامل و روابط عمومی سازمان انتقال خون اظهار داشت: افرادی که از بیماری کرونا نجات یافته و بهبودی خود را به دست آورده‌اند یک ماه بعد از بهبودی فرصت دارند برای اهدای پلاسمای خود به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: افراد مبتلا به کرونا که در بیمارستان‌ها بستری هستند با دستور پزشکان مربوطه می‌توانند از این پلاسما برای درمان برخوردار شوند.

حاجی بیگی عنوان کرد: پلاسما درمانی در واقع پادتنی است که به کمک درمان این بیماری می‌آید لذا از بیماران بهبودیافته درخواست داریم به شکرانه بهبودی خود نسبت به اهدای پلاسما اقدام کنند.

وی گفت: افراد بهبودیافته که تمایل به اهدای خون دارند نیز می‌توانند به پایگاه‌های اهدای خون سراسر کشور مراجعه کنند ما پلاسمای خون این افراد را جداسازی و نگهداری خواهیم کرد.

مدیرکل دفتر مدیرعامل و روابط عمومی سازمان انتقال خون با توصیه به مردم برای اهدای خون گفت: از مردم درخواست داریم با هرگروه خونی که دارند برای اهدای خون به مراکز و پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند.

 وی افزود: در برخی از استان‌ها به دلیل تعداد زیاد بیماران خاصی که زندگی می‌کنند نیاز به خون بیشتر است و در این راستا خراسان جنوبی نیز یکی از استان‌هایی است که تاکنون به این امر کمک کرده است.

حاجی بیگی بیان کرد: ۹۰ درصد مردم ایران دارای گروه خونی مثبت و تنها ۱۰ درصد گروه خونی آنها از نوع منفی است لذا افرادی که گروه خونی منفی دارند باید اقبال بیشتری برای اهدای خون داشته باشند.

وی ادامه داد: به هیچ عنوان واردات یا صادرات خون نه تنها در ایران که در هیچ جای دنیا وجود ندارد چرا که هر کشوری باید خون خود را تامین کند.

مدیرکل دفتر مدیرعامل و روابط عمومی سازمان انتقال خون عنوان کرد: ایران تنها کشور اسلامی است که جزو کارگروه خون‌های نادر در دنیاست و از هر ۱۰ هزار نفر یک نفر دارای گروه خونی نادر است.

در این آیین ابراهیم میری مقدم به عنوان مدیرکل جدید انتقال خون خراسان جنوبی معرفی و از خدمات ۱۲ ساله محمدرضا عاملی مدیرکل سابق این اداره کل قدردانی شد.

 

  • آذر درخشان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی